Samsung връща сменяемите батерии на някои от своите смартфони. Това съобщава изданието PhoneArena.Според

...
Samsung връща сменяемите батерии на някои от своите смартфони. Това съобщава изданието PhoneArena.Според
Коментари Харесай

Сменяемите батерии ще се върнат в смартфоните на Samsung

Samsung връща сменяемите акумулатори на някои от своите смарт телефони. Това съобщава изданието PhoneArena.

Според публицистите на портала Южна Корея наскоро е сертифицирала нови акумулатори за смарт телефоните с марка Samsung. Според информацията, която се появи в мрежата, батериите ще бъдат приспособени за бърза поддръжка и замяна. Така батериите ще получат банален дизайн и специфичен отвор за елементарно премахване.

Очевидно новите акумулатори ще се появят в сгъваемите устройства Galaxy Z Fold 5 и Galaxy Z Flip 5, които компанията би трябвало да разгласи в края на лятото. По-рано сходни акумулатори с бързо освобождение се появиха в смарт телефоните от серията Galaxy S23. Според специалисти употребяваните от Samsung съставни елементи ще опростят ремонта на устройствата.

Журналистите означават, че съответно Galaxy Z Flip 5 ще употребява по-малка батерия от Galaxy Z Flip 4. Това се дължи на обстоятелството, че новите устройства ще употребяват процесора Snapdragon 8 Gen 2, който се характеризира с понижена консумация на сила.

В края на декември публицисти от Wccftech допуснаха, че смарт телефони със сменяеми акумулатори може да се появят на европейския пазар през идващите няколко години. Според специалисти това се дължи на новия законопроект на Европейския съюз, съгласно който производителите ще бъдат задължени да имат висока степен на поддръжка на телефоните.

Превод: GlasNews.bg / Снимка: REUTERS/Yves Herman
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР